Συνέντευξη Τύπου του ΕΜΠΡΟΣ στην Ε.Σ.Η.Ε.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη τύπου του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 12:30
μ.μ στην Ε.Σ.Η.Ε.Α.
(Ακαδημίας 20, 1ος όροφος
)
Στις 30 Οκτωβρίου 2013 δύο ηθοποιοί συλλαμβάνονται στο χώρο του θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ την ώρα που κάνουν πρόβα. Παραπέμπονται σε δίκη με την αυτόφωρη διαδικασία, κατηγορούμενοι για παραβίαση σφραγίδων, διατάραξη οικιακής ειρήνης και κατ’ εξακολούθηση κατάληψη δημοσίου κτιρίου. Αυτή η αδιανόητη σύλληψη αποτελεί κορύφωση της επίθεσης της Πολιτείας σε ένα χώρο που τα δύο τελευταία χρόνια, μέσα στην καρδιά της κρίσης, έχει αναδειχθεί σε πυρήνα εναλλακτικής πολιτιστικής και κοινωνικής δράσης για το κέντρο της Αθήνας.
.Από το Νοέμβριο του 2011, το Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, εγκαταλελειμμένο για πολλά χρόνια από την Πολιτεία, λειτουργεί ως κατάληψη με καλλιτεχνικό και κοινωνικό περίεχόμενο. Με πολύπλευρες και πρωτότυπες δράσεις, σύνδεση με τους κατοίκους της γειτονιάς αλλά και με άλλους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, καθώς και με ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής και της διεθνούς καλλιτεχνικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, λειτουργεί ως πυρήνας πολιτιστικής δημιουργίας και πειραματισμού, αλλά και κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτικού ακτιβισμού, αντίθετος σε κάθε λογική εμπορευματοποίησης και αποκλεισμού, με στόχο να αποτελεί κοινό αγαθό για τη γειτονιά και την πόλη.
Ήδη δηλώσεις αλληλεγγύης στους διωκόμενους ηθοποιούς και γενικότερα υποστήριξης στο ΕΜΠΡΟΣ έχουν γίνει από πολλούς φορείς, καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς, θεωρητικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς ακτιβιστές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θεωρούν σημαντική για την κοινωνία την ύπαρξη ελεύθερων, αυτοδιαχειριζόμενων καλλιτεχνικών και κοινωνικών χώρων. Την επέτειο της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την έναρξη του συλλογικού εγχειρήματός μας και εν όψει της δίκης της 14ης Νοεμβρίου 2014, η Ανοιχτή Συνέλευση του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου «Εμπρός», σε συνεργασία με τους δικηγόρους των διωκομένων καλλιτεχνών, διοργανώνει συνέντευξη τύπου στην Ε.Σ.Η.Ε.Α (1ος όροφος) τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013, στις 12:30 μ.μ.



Ανάγνωση ποιημάτων Σάββατο 9 Νοεμβρίου 9:00μμ

Αγγελίνα Γεροστάθη, τίλος: "Ο Ξένος"
H βραδυά αφιερώνεται στους Αγίους των ημερών 

Προβολή Ταινιών από τους Διακόπτες, Παρασκευή 8/11 9:00μμ

Θα προβληθούν ταινίες κυρίως από την πρόσφατη Ελληνική παραγωγή μικρού μήκους ταινιών και θα ακολουθήσει Πάρτυ στον όροφο του Εμπρός. Η εκδήλωση γίνεται για την οικονομική ενίσχυση των εγχειρημάτων των διακοπτών (πραγματοποίηση ντοκιμαντέρ, εξοπλισμός κ.α.).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/11 στις 21.00 στο ΕΜΠΡΟΣ
ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ

Κανένας Πλειστηριασμός Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 6:00 μμ


ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  ΩΡΑ 6:00μμ
Στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο «Εμπρός»
Το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε μπροστά σε μια κλιμακούμενη ένταση της επίθεσης της Κυβέρνησης και των μνημονιακών πολιτικών στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες  που απειλούνται άμεσα με απώλεια ακόμα και της πρώτης κατοικίας τους για κάθε είδους χρέη,  είτε προς το δημόσιο τις ΔΕΚΟ  και τα ασφαλιστικά ταμεία, είτε και προς  τα πιστωτικά ιδρύματα και ιδιώτες δανειστές.
Την ίδια στιγμή σε πολλές πόλεις και γειτονιές της Ελλάδας, κινήματα αλληλεγγύης αναπτύσσονται και έχουμε τις πρώτες δυναμικές  αποτροπές πλειστηριασμών.
Από σήμερα και πριν η κυβέρνηση προχωρήσει σε ακόμα πιο σκληρά μέτρα
Από σήμερα και πριν να βρεθούν χιλιάδες  άνθρωποι απέναντι στον κίνδυνο του ξεσπιτώματος
Από σήμερα και πριν νικήσει η ενοχή, ο φόβος και η απόγνωση
Η "Αλληλεγγύη για όλους" παίρνει την πρωτοβουλία να καλέσει σε μια ανοιχτή συνέλευση 
Δομές αλληλεγγύης, ομάδες κοινωνικής δικτύωσης, σωματεία και  επαγγελματικούς  φορείς και όποια/ον ενδιαφέρεται για να συζητήσουμε και να συντονίσουμε τον αγώνα  μας  ενάντια στην νέα φοροεπιδρομή που θα συσσωρεύσει νέα χρέη στα νοικοκυριά, ενάντια στις  κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.
 την
ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  ΩΡΑ 6:00μμ
στο Ελεύερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο "Εμπρός"  
Ρήγα Παλαμήδη 2 Ψυρρή
Δείτε το κάλεσμα εδώ